De Vresselse Hut – Vresselseweg 33 – 5491 PA Sint-Oedenrode

0499 – 472 870     info@devresselsehut.nl     Facebook

Omgeving

De Vresselse Hut ligt in een prachtige omgeving die een bezoekje al meer dan waard is. De ANWB Kempenroute voert langs De Vresselse Hut, het is het begin- en eindpunt van een skate route en er lopen 3 schitterende fietsroutes langs het terrein.

Het Vresselse Bos

Amper een eeuw geleden bestond dit bos nog uit heide, zandverstuivingen en een paar vennen. Omdat de boeren veel last hadden van het stuivend zand, besloten ze de grond te bebossen. Zo ontstond het Vresselse Bos, een 250 hectare groot bosgebied dat nu in handen is van Staatsbosbeheer. Midden in het bos ligt een natuurlijk ven, de Hazenputten.

Het Dommeldal

Een van de mooiste beekdalen van Nederland is het Dommeldal. Dwars door het grondgebied van Sint-Oedenrode loopt dit bijzondere beekdal. Voor de vogelliefhebbers is er altijd wel een aantal van de ruim 50 verschillende broedvogels te zien.

Het Groene Woud

Natuurpoort de Vresselse Hut is gelegen aan de oostkant van Nationaal Landschap Het Groene Woud, het gebied van 35.000 hectare binnen de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch – Eindhoven – Tilburg. Landbouw, recreatie en natuur zijn er in balans. Het Groene Woud is mooi, rustig en verrassend. Ontdek het zelf!

Kortom, in de omgeving van de Vresselse Hut is genoeg te doen en te ontdekken! Kom voor of na uw tocht door de prachtige natuur genieten van een hapje of drankje op ons terras of boek een kegelbaan om de dag gezellig af te sluiten.

Bekijk alle routes van Route.nl

Brabantse natuurpoorten

De Vresselse Hut is onderdeel van het netwerk van Brabantse Natuurpoorten. Een Brabants Natuurpoort is een startpunt om de natuur te ontdekken. Benieuwd naar de prachtige omgeving?

Meer informatie

Brabantse natuurpoort